Potravinári vstupujú do štrajkovej pohotovosti
9. 10. 2020
Členovia Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory, teda slovenskí chovatelia zvierat, hovädzieho dobytka, oviec, kôz, ošípaných, hydiny a iných, či pestovatelia, zeleninári, ovocinári alebo vinohradníci, vstupujú do štrajkovej pohotovosti.
Pripája sa k nim aj široké spektrum potravinárov, ktorí rovnako mimoriadne kriticky vnímajú situáciu v rezorte, a to slovenskí pekári, mliekari, mlynári, výrobcovia cukru, výrobcovia sladu a piva, liehovarníci a zástupcovia ďalších potravinárskych spracovateľských odvetví.
Ako ďalej informovala Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK, rozhodli tak na utorkovom 33. valnom zhromaždení SPPK. Dôvodom vyhlásenia štrajkovej pohotovosti je vážna situácia v agropotravinárskom odvetví, ktorú štát naďalej buď ignoruje, alebo podceňuje.
(Zdroj: hnonline.sk)