Zverejňovanie poradia okresov
Ministerstvo investícií bude na ročnej báze na svojom webovom sídle zverejňovať poradie okresov v zozname vybraných okresov zoradených podľa ukazovateľa...
Zákon o štátnych symboloch Slovenskej republiky
Cieľom novely zákona č. 63/1993 Z. z. o štátnych symboloch je zavedenie povinnosti označiť všetky budovy vo vlastníctve štátu štátnou vlajkou Slovenskej...
Nové členenie stavieb
Podľa novej Vyhlášky Úradu pre územné plánovanie a výstavbu Slovenskej republiky č. 59/2025 Z. z. o členení stavieb Úrad pre územné plánovanie a výstavbu...
Štruktúra a prevádzka informačného systému územného...
Vyhláška Úradu pre územné plánovanie a výstavbu Slovenskej republiky č. 60/2025 Z. z. o štruktúre a prevádzke informačného systému územného plánovania...
Linka 116117 – linka pomoci
Linka pomoci je určená na odľahčenie linky tiesňového volania 155 (ďalej len „LTV155“), ktorá často čelí preťaženiu v dôsledku vysokého počtu volaní. Novela...

Murphy radí

Aj koniec má svoj čas - posledný večer

Najčastejšou príčinou zlyhania šéfa je jeho neochota, resp. neschopnosť adaptovať sa na nové podmienky.

Ak sa zistí, že ľudia schôdzujú viac ako štvrtinu pracovného času, je to príznakom toho, že ide o organizáciu, v ktorej sa schôdzovanie stalo cieľom.

Hlavným prínosom odborného pracovníka nie je produkcia hmotných vecí, ale generovanie nových myšlienok a odovzdávanie znalostí.

(Murphyho zákony po poslednej novele)
Nevytesané pravdy - I. večer

Aj keď sa zdá, že sa už nemá čo pokaziť, ono sa nakoniec vždy niečo nájde.

Priatelia prichádzajú a odchádzajú, ale nepriateľov je stále viac a viac.

Problémy a úlohy vždy prichádzajú v zhlukoch, peniaze nikdy.

(Murphyho zákony po poslednej novele)
O podnikateľoch

Návod na riešenie problémov: Len málo vašich problémov sa nedá vyriešiť dynamitom.

V podnikaní nie je žiaden experiment úplne zbytočný. Vždy sa dá použiť ako negatívny príklad.

Čakanie na šťastie sa líši od čakania na smrť len v tom, že smrti sa dočkáte skôr.

(Murphyho zákonník)
Murphyho zákonník

Rozvádzať sa kvôli sobášu s inou je zárukou, že o rok budete mať reprízu.

Kompromis je vždy nákladnejší, ako ktorákoľvek z dvoch pôvodne navrhnutých alternatív.

Správny úsudok vychádza zo skúseností. Skúsenosť človek získava z nesprávneho úsudku.

(Murphyho zrnká II)
Hlúposti sa medze nekladú

Nikto nie je múdry natoľko, aby odolal lichoteniu.

Veci, ktorých sa vzdáš, môžu byť použité proti tebe.

Ak sa veci majú pokaziť, tak sa pokazia nezávisle od miesta, kam ich schováme.

(Murphyho zákony v bájkach)

Potravinári dosiahli minulý rok zisk 114 miliónov eur pred zdanením

18. 7. 2019 Zisk potravinárskeho priemyslu stúpol medziročne o 15,1 percenta. Potravinársky priemysel (výroba potravín, nápojov a tabakových výrobkov) dosiahol vlani kladný výsledok hospodárenia pred zdanením vo výške 114,5 milióna eur, čo bolo o 15,1 % viac ako v predchádzajúcom roku. Vyplýva to z tzv. zelenej správy Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR za rok 2018.
Celkové výnosy potravinárstva v minulom roku podľa MPRV medziročne klesli o 0,8 % na 4,630 miliardy eur, náklady sa medziročne znížili o 1,1 % na 4,516 miliardy eur. Na výrobe výrobkov potravinárskeho priemyslu SR mali podľa správy rozhodujúci podiel podniky s 20 a viac zamestnancami (216 podnikov), ktoré vytvorili kladný výsledok hospodárenia. Ten medziročne vzrástol o 18,2 % na úroveň 180,3 milióna eur. Z celkového počtu podnikov ziskové podniky predstavovali 75 % a vytvorili zisk vo výške 217 miliónov eur a strata stratových podnikov predstavovala 37 miliónov eur. Podiel ziskových podnikov sa medziročne zvýšil o 7 percentuálnych bodov. Najvyšší kladný výsledok hospodárenia dosiahol odbor výroby nápojov (74,8 milióna eur), výroba ostatných potravinárskych výrobkov (40,3 milióna eur), spracovanie a konzervovanie mäsa a mäsových produktov (24,6 milióna eur) a výroba pečiva a múčnych výrobkov (21,4 milióna eur). Pridaná hodnota sa v odvetví v roku 2018 oproti roku 2017 zvýšila o 10,2 % a dosiahla 867 miliónov eur. Najvýraznejšie vzrástla vo výrobe a príprave krmív pre zvieratá (39,1 %), v spracovaní a konzervovaní mäsa a mäsových produktov (32,1 %), v spracovaní a konzervovaní ovocia a zeleniny (15,3 %), vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov (14,9 %) a vo výrobe nápojov (14,7 %).
(Zdroj: ekonomika.sme.sk)





jún 2025
T po ut st št pi so ne
22 26 27 28 29 30 31 1
23 2 3 4 5 6 7 8
24 9 10 11 12 13 14 15
25 16 17 18 19 20 21 22
26 23 24 25 26 27 28 29
27 30 1 2 3 4 5 6
Dnes má meniny Tadeáš
1
Dôležitý termín
1
Sviatok
martinus
n� partner